O KLUBU

Plesni klub JazzElle osnovan je 2008. godine. U sklopu Kluba organiziraju se otvoreni satovi Jazz Funka, Musical Theatre Jazza, Jazz Fusiona, Contemporary (Jazza), Dance Conditioninga, kao i plesni seminari s vodećim svjetskim pedagozima. Kroz nastupe na amaterskim plesnim festivalima, dobrotvornim događanjima i raznim manifestacijama, polaznici Kluba stiču scensko iskustvo i ljepote timskog rada.

0C5A6993Voditeljica grupa Musical Theatre Jazz, Contemporary Jazz, Jazz Funk i Dance Conditioning je Tihana Strmečki, koja osnovno plesno obrazovanje stječe u domaćim plesnim studijima i ansamblima. Pohađajući plesne radionice u New Yorku, Los Angelesu, Londonu, Amsterdamu, Parizu i Barceloni, stekla je znanje i iskustvo u mnogim stilovima i modernim tehnikama. Svako ljeto provodi na intenzivnoj edukaciji u New Yorku, u sklopu koje pohađa radionice i predstave na Broadwayu. Osnivačica je i voditeljica plesnog kluba JazzElle, gdje se bavi vlastitim koreografskim istraživanjem i pedagoškim radom. Podučavala je plesne satove u Švicarskoj, Českoj, Španjolskoj, New Yorku i svim većim gradovima Hrvatske, gdje je cijenjeni i omiljeni pedagog.

Koreografkinja je iznimno uspješnog velikog mjuzikla „Sunset Boulevard” u HNK Ivan pl. Zajc Rijeka. U mjuziklima po Europi i Hrvatskoj („Ljepotica i zvijer”, „Saturday Night Fever”, „Mamma Mia”, „Crna kuća”, „Footloose”, „Divan Božić”…) radila je kao koreografkinja, associate choreographer, asistentica redatelja/koreografa, te plesni kapetan i/ili izvođačica. Osmišlja scenski pokret za predstave poput „Raspad sistema” (Satiričko kazalište Kerempuh), „Sve o ženama“ i „Sve o muškarcima“ (Teatar Gavran), „Ivica i Marica” (Gradsko kazalište Požega) te za mnoge druge dramske predstave. Također koreografira dječje predstave, nastupe na plesnim festivalima, glazbene koncerte, reklame, televizijske emisije, modne revije i video spotove. U „Husar&Tomčić školi pjevanja“ predaje kao glavni plesni mentor.

 

Masa KolarGošća voditeljica grupe Contemporary je Maša Kolar. Završila je Školu suvremenog plesa Ane Maletić, pohađala je Vlaamse Dansacademie u Bruggeu, (Belgija). Profesionalnu plesačku karijeru započinje 1986. godine u zagrebačkom Kazalištu Komedija, a nastavlja 1992. godine u njemačkom Baletu u Dresdenu gdje 1995. godine dobiva status solistice. Godine 1997. nagrađena je prestižnom Nagradom Mary Wigman za posebna plesna dostignuća u koreografijama Johna Neumeiera, Stephana Thossa i Matsa Eka. Od 1998. angažirana je u Thoss TanzKompanie u Kielu (Njemačka), a 2001. godine s istom kompanijom, seli u Hannover. U ulozi Carmen, u koreografiji Mats Eka, gostovala je s lyonskim Baletom u Aziji. Od 2000. godine surađuje s Queensland baletom u Brisbaneu (Australija). U 2005, 2006. i 2008. predavala je na Sveučilišnoj plesnoj akademiji u Stockholmu (Švedska) i na Sveučilišnoj plesnoj akademiji u Interlochenu (SAD), asistirala je u Aalto baletu u Essenu (Njemačka) i vodi plesne radionice u Japanu, Njemačkoj, Hrvatskoj, Portugalu, Sloveniji, Srbiji i Australiji. Godine 2007. postala je članicom Aterballetta u Italiji gdje je radila s koreografima Maurom Bigonzettijem, Ohadom Naharinom, Marcom Goeckom, Ginom Patterson, Andréom Mesquitom i Walterom Matteiniem. Od 2006. godine zaposlena je u Učilištu ZKM-a kao plesna pedagoginja i koreografkinja, nastavljajući internacionalnu karijeru kao slobodna plesna umjetnica. Za Balet Narodnog pozorišta u Beogradu sa  Zoranom Markovićem koreografirala je balet Interval, a za Bitef Dance Company balete Otelo i Don Juan. U Zagrebu se bavi i plesnom produkcijom, koreografira sa Zoranom Markovićem i izvodi predstave BoNeT, The morning after the night before, Broadcasting shake your booty, dok samostalno producira, koreografira i izvodi The memory of waterMerry christmas for naughty kidsTrijada i Alie. Za Nacionalni balet mladih u Hamburgu koreografirala je tri kratke koreografije, za balet HNK Ivana pl. Zajc predstavu Pour homme et femme i Macbeth, Bolero za balet HNK u Zagrebu a Allegro za balet HNK u Splitu. Dobitnica je: Nagrade hrvatskog glumišta, 2008. godine, Nagrade kritičarskog stola za izvanrednu plesačku izvedbu u Austinu (SAD), Nagrade za izvanrednu plesačku izvedbu i Nagrade publike za koreografiju u predstavi BoNet, Kopenhagen, 2010. godine, Produkcijske nagrade 27. tjedna suvremenog plesa za predstavu BoNeT i 30. tjedna suvremenog plesa za predstavu The memory of water, 2010. i 2013. godine, Strukovne nagrade UPUH-a, 2010. godine i nagrade Olga Orlova HNK Ivana pl. Zajc, 2013. godine. Od 2017. godine ravnateljica je baleta HNK Ivan pl. Zajc.

 

Ana PericVoditeljica grupe JazzElle Kids je Ana Perić. Svoje plesno iskustvo započela je tečajevima Hip Hopa u Plesnom klubu Keiko, s kojim se natjecala na HSDS natjecanjima. 2013. godine prelazi u Plesni studio Fusion, gdje počinje učiti više plesnih stilova, poput Jazz Dancea i Urban Fusion stila. Potom postaje članicom Plesnog kluba JazzElle, u kojem intenzivno pohađa satove Jazz Funka, Contemporary Jazza, Musical Theatre Jazza i Dance Conditioninga. Nastupala na brojnim festivalima, radionicama i smotrama, u grupnim i solo koreografijama. Aktivno trenira akrobatiku i pohađa različite plesne radionice.

 

 

slija dora

Voditeljica grupe JazzElle Kids je Dora Bašić. Svoje plesno putovanje započinje kao članica plesnog kluba Lolita u Splitu, nakon čega postaje članicom plesnog i baletnog kluba Perlica. Potom se upisuje u Plesni Klub Talent Studio M, gdje je sudjelovala na brojnim natjecanjima, smotrama, radionicama i plesnim kampovima, pri čemu je učila od vrhunskih trenera i pedagoga. Neka od natjecanja na kojima je prisustvovala su Dance Star u Poreču (2012.- osvojeno 5. mjesto u kategoriji Hip Hop juniori; 2014.- osvojeno 1. mjesto u kategoriji Urban formacija; te 2015.- osvojeno 3. mjesto u kategoriji Urban grupa te s istom koreografijom nastupa na gala večeri u Poreču), Interdance fest u Sarajevu (2015.-osvojeno 1. mjesto u kategoriji Lyrical formacija, te iste godine 1. mjesto u kategoriji MTV production number), Adriatic Cheerleeding Cup (2014.- osvojeno 2. mjesto u kategoriji Hip Hop grupa, te 1. mjesto u kategoriji Hip Hop formacija). Osim na natjecanjima, nastupala je na plesnim smotrama poput Trepsa, te na završnim produkcijama kluba (Hrvatsko Narodno Kazalište u Splitu). U više je navrata imala priliku dijeliti pozornicu s iznimno talentiranim pjevačima koji su kao gosti nastupili na završnim produkcijama kluba. Neki od njih su Jacques Houdek, Nina Kraljević, Damir Keđo, Zsa Zsa, Dino Petrić.

Od 2017. godine pohađa razne radionice u Zagrebu i odabrana je za Protege program unutar PK Fusion. Kao članica kluba nastupila je na natjecanju Dance Fest u Novom Sadu gdje su osvojili 4. mjesto u kategoriji Urban grupa. Podučava dječju ritmiku u sklopu Undergound sportskog centra, te je spremna i dalje dijeliti svoje plesno znanje i entuzijazam s mlađim generacijama.

 

 

IMG_7342