O KLUBU

Plesni klub JazzElle osnovan je 2008. godine. U sklopu Kluba organiziraju se tečajevi Musical Theatre Jazza, Contemporary (Jazza), Latin Jazza, JazzEle Kids i Teen Tok tečaj, kao i plesne radionice s vodećim svjetskim pedagozima. Kroz nastupe na amaterskim plesnim festivalima, dobrotvornim događanjima i raznim manifestacijama, polaznici Kluba stiču scensko iskustvo i ljepote timskog rada.

 

Tihana-3Voditeljica tečajeva Musical Theatre Jazz i Contemporary Jazz je Tihana Strmečki, koreografkinja, plesačica i plesna pedagogica, koja svoj koreografsko-plesni stil dugi niz godina izrađuje u najvećim svjetskim centrima plesa na Broadwayu (New York City) i u Londonu, Los Angelesu, Amsterdamu, Parizu, Barceloni i Zagrebu. Tihana je koreografirala i plesala u raznim kazališnim projektima, plesnim predstavama, spotovima, reklamama, te osmislila pokret za mnoge dramske predstave. Izradila je scenski pokret i koreografiju za više od 50-ak profesionalnih predstava, dramskih i mjuzikala, i za djecu i za odrasle. Posebno se ističe njen rad na predstavama u HNK Ivan pl. Zajc, GK Kerempuh, KD Lisinski i GK Žar ptica.
Osnivačica je i umjetnička voditeljica plesnog kluba „JazzElle”, u kojem podučava razne plesne stilove, te organizira seminare i nastupe. U „Husar&Tomčić školi pjevanja” radi kao glavna plesna mentorica i koreografkinja, te je i suradnica Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje u Zagrebu. Kao tražena voditeljica plesnih radionica, gostovala je u raznim plesnim klubovima Hrvatske, te po Europi i u New Yorku.

 

Ivona 1 Gošća voditeljica grupe Contemporary je Ivona Grubišić. Svoju je plesnu edukaciju započela u Klubu za djecu i mladež Pinokio i Plesnom centru Tala. Po završetku Škole suvremenog plesa Ane Maletić i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna svoje plesno obrazovanje nastavila u inozemstvu na Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten u Nizozemskoj, te Anton Bruckner Privatuniversität u Austriji, na kojoj diplomirala kao plesač i pedagog suvremenog plesa. Tijekom školovanja učila je od brojnih eminentnih pedagoga, te sudjelovala u mnogobrojim projektima inozemnih plesača i koreografa. 2015. postaje članicom Udruge profesionalnih umjetnika “PULS”. Pri povratku u Zagreb počinje s radom kao pedagog suvremene plesne tehnike u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, a hrvatskoj se publici predstavila na 9. Šibenik Dance Festival-u autorskom plesnom minijaturom „#Red“, te predstavom „Forward to the Past“ (LajaMartin Physical Theater Company). 2019. ostvaruje suradnju sa Zagrebačkim plesnim ansamblom u predstavi mađarskog koreografa Ferenca Fehera pod nazivom „Gore“.

 

Maja SivakVoditeljica grupe Latin Jazz je Maja Šivak. Dugi se niz godina bavi glumom, plesom i pjevanjem u različitim umjetničkim studijima, te nastoji sve tri discipline ujediniti u formi mjuzikla. Od 2011. godine radi kao Zumba instruktorica u Zagrebu u Studiju Thalia i Anatomskoj centrali, te na hrvatskoj i španjolskoj obali. Od 2015. godine nastavlja edukaciju u formi mjuzikla u “Husar&Tomčić školi pjevanja” kao član pjevačkog i mjuzikl ansambla, te u istoj školi počinje raditi kao mjuzikl mentor. Vrlo brzo priključuje se i plesnom klubu “JazzElle”, gdje se otada obrazuje u raznim stilovima kod plesne mentorice Tihane Strmečki. Pohađa razne domaće i internacionalne radionice u organizaciji “Stage School Hamburg”, “American Musical and Dramatic Academy”, “Terre – Moto Performance” i drugih. 2019. godine prolazi na audiciji za upis prestižne umjetničke izvedbene akademije “Stage School Hamburg”, te se priprema za nastavak svog umjetničkog obrazovanja. U sezoni 2019./2020. vodi grupu Latin Jazz u plesnom klubu “JazzElle”, te radi na raznim projektima kao asistentica Tihani Strmečki.

 

Silvija-1Voditeljica grupe Teen Tok je  Silvija Musić. Svoj plesni put započinje s jazz dance stilom. Nakon završene Srednje škole za suvremeni ples Ane Maletić eudicra se u street stilovima (hip hop, house, waacking, locking) u plesnom klubu “School of Street Styles”. Istovremeno pohađa radionice afrolatin stilova (salsa, bachata, kizomba, afrohouse, reggaeton) u plesnom studiju “So Danca”. 2018. godine odlazi na Work and Travel program u SAD, gdje u Los Angelese pohađa plesne radionice u “Millenium Dance Complex” i “Movement Lifestyle” studijima. U međuvremenu radi kao plesni pedagog u “School of Street Styles”, plesnom studiju “Escape” i na Filozofskom fakultetu kao demonstratorica tjelesnog odgoja. Kao članica udruge “Urbana mladež”, 2018. godine sudjeluje na Erasmus+ projektu “Inclusion Through Fusion” u Malagi, Španjolska, te kao koreografkinja u suradnji sa Suzanom Čečurom sudjeluje na “Streetforma festivalu” u sklopu Platforme HR. 2019. godine stječe bacc. Pedagogije i Etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te upisuje Akademiju dramske umjetnosti, odsjek za suvremeni ples.

 

EvaVoditeljica grupe JazzElle Kids je Eva Kocman. Plesom se bavi od malena pohađajući sate Jazz Dancea i Hip Hopa. Tijekom godina je pohađala razne classove u plesnim klubovima te tako stjecala iskustvo u različitim plesnim stilovima. Od 2017. pohađa redoviti Musical Class u “Husar&Tomčić školi pjevanja”, te se usavršava u segmentima plesa, glume i pjevanja. S vremenom se uključuje u mentorstvo Kids Musical programa. Ubrzo nakon toga se priključuje plesnom klubu “JazzElle”, gdje trenutno usavršava svoje plesno iskustvo uz mentorstvo voditeljice Tihane Strmečki. Kroz studij psihologije stječe veliko iskustvo rada s djecom te u tome otkriva veliku ljubav i zadovoljstvo. Ljeto 2019. pohađa AMDA Musical Workshop i prolazi audiciju za upis cijenjene American Musical and Dramatic Academy u New Yorku.

 

Ana PericVoditeljica grupe JazzElle Kids je Ana Perić. Svoje plesno iskustvo započela je tečajevima Hip Hopa u Plesnom klubu Keiko, s kojim se natjecala na HSDS natjecanjima. 2013. godine prelazi u Plesni studio Fusion, gdje počinje učiti više plesnih stilova, poput Jazz Dancea i Urban Fusion stila. Potom postaje članicom Plesnog kluba JazzElle, u kojem intenzivno pohađa satove Jazz Funka, Contemporary Jazza, Musical Theatre Jazza i Dance Conditioninga. Nastupala na brojnim festivalima, radionicama i smotrama, u grupnim i solo koreografijama. Aktivno trenira akrobatiku i pohađa različite plesne radionice.

 

 

IMG_7342